2021[LJUDDESIGN / MUSIK]

TIGERN I MAGEN

HELSINGBORGS STADSTEATER & BANDITSAGOR

REGI: JOHN HANSE

HELSINGBORG & MALMÖ 2021-23Adam har stor fantasi och massor av energi i kroppen. Att stå still och vänta på sin tur är nästan omöjligt, då blir tigern i magen vild och vill rusa omkring och svänga på svansen. Adam har en tvillingsyster också, Aida heter hon. De är så olika som tvillingar nånsin kan vara, tycker de vuxna. Men när de vuxna inte ser har Adam och Aida en hemlig lekvärld i skogen och en alldeles speciell vänskap."Ett litet mästerverk om hur vuxenvärlden begränsar barn. (...)
Jonas Åkessons ljudbild är poetisk och tonläget växlar modigt mellan mörkt och humoristiskt."
- Marie Petterson, Sydsvenskan

UTTAGEN TILL BIBU 2022[LJUDDESIGN / MUSIK]

DEN STORA SPRICKAN

MALMÖ STADSTEATER

REGI: REBECCA ÖRTMAN

MALMÖ 2021-22Lova ska snart fylla tolv år och planerar ett ”sleepover-party” tillsammans med sina två bästa vänner. När Lovas föräldrar berättar att de ska skilja sig och delar upp hemmet i två, vet Lova plötsligt inte hur hon ska fira sin födelsedag. Lova vill att allt ska vara som vanligt så hon berättar inte om skilsmässan för någon, inte ens för sina bästa vänner. En dramatisk pjäs om att stå mitt i sprickan mellan två föräldrar som skiljer sig."Intensiv pjäs för unga om tungt ämne."
- Clemens Altgård, Skånska Dagbladet[LJUDDESIGN / MUSIK]

HAMLET

SKILLINGE TEATER

REGI: KARIN JOHANSSON MEX

SKILLINGE 2021Den kanske mest spelade, lästa och citerade pjäsen någonsin. Otaliga uppsättningar har tagit sig an den grubblande unge mannen, som måste välja om han ska hämnas sin far eller ej. På Skillinge teater en omarbetad version i en scenografi av Martha Ciccionesi med enorma höj- och sänkbara presänningar."Stora sjok av plast blir allt från ett böljande vatten till en tvångströja av ångest kring den plågade Hamlet. En dystopisk stämning som effektivt förstärks av Jonas Åkessons nyskrivna kompositioner.."
- Boel Gerell, Sydsvenskan

"En del moment är riktigt intagande, bland annat Jonas Åkessons genomgående suggestiva och dramatiskt illustrativa ljuddesign."
- Martin Lagerholm, Ystads Allehanda

"Och så har vi musiken och koreografin som också spelar stora roller. Tack vare dessa skapas en gränsöverskridande och dynamisk allkonstföreställning. Handlingen blir dans, blir nycirkus, blir mim, blir en helhet som förför och berör. Musiken är specialskriven och pendlar mellan oljud, hårdrock, punk och poetiska slingor som försätter en i rätt stämning."
- Sophie Lossing, Skånska Dagbladet