2010[MUSIK / LJUDDESIGN]

DÖDSVARIATIONER

TEATER INSITE

REGI: RAGNA WEI

BASTIONEN MALMÖ 2010

Jon Fosses pjäs om en familj före och efter dotterns självmord, i en platspecifik gestaltning med publiken inne på scenen. Omslutande ljud av variationer på vatten: regn mot fönster, susande element, havsbrus, stormvågor blandat med musik av modifierade pianotoner.”I Teater Insites version ett stiliserat drama som logiskt sällar sig till ensemblens tidigare produktioner, med stora frågor och ett oupphörligt ifrågasättande av gränserna för tiden och rummet.”
- Sydsvenskan

"Tekniken är snygg, med glidramp och starka ljus- och ljudeffekter.”
-Nummer.se[LJUS / BILD]

DET ÄR NU DET NYA

TEATER INSITE

REGI: MATTHIAS THORBJÖRNSSON

BASTIONEN MALMÖ 2010

Ett förälskat och förvirrat ungt par har isolerat sig i sin lägenhet, de är båda reducerade och har resurser, är maktlösa och har fullt av möjligheter. Deras kontakt med omvärlden är genom husets vicevärd. Han vill hjälpa till och skapa sammanhang och helhet i kampen för en bättre värld genom samhörighet och kärlek, Med hjälp av en låda innehållande omsorgskrävande små buddhister ger han paret en väg för att få deras gemensamma livsprojekt att lyckas.“Med en ljussättning som är alldeles fantastisk. Jonas Åkesson (ljus) och Christoffer Andersson (musik) förtjänar utropstecken!”
-Skånska Dagbladet[LJUS]

PLATS

TEATER FORTUNA

REGI: JESSICA DROPPE

INKONST MALMÖ 2010

Livet är kroppens försök att förstå var den har hamnat. Jag har en plats och vad innebär den? Vill jag ha den? Om jag säger nej, vad återstår då? Det finns situationer då alla konkreta hinder är borttagna, ingen överröstar dig, istället sitter någon och lyssnar. Kan du då ta plats? En föreställning om individens reaktion på ett starkt socialt tryck och om kampen att ta plats med hela sin kropp och hela sitt inre."Övertygande inre förvandling. (...) Genom Jonas Åkessons ljussättning skapas också spännande effekter."
-Skånska Dagbladet[LJUS]

LAST WISH CABARET

LUR, CIRKUS SAGA OCH FAELA

KARAVAN MALMÖ 2010

Människan har glömt bort fantasin men i ett övergivet hus som bebos av en samling gömda väsen lever den vidare. Nycirkus med luftakrobatik, lindansare, klättrande och klängande jonglörer och livemusik med Faela och LUR.[LJUS]

ILLUSIONSBYGGET / CHAMPAGNE OCH GRAVÖL

TEATER FORATT

REGI: NICLAS SANDSTRÖM

BASTIONEN MALMÖ 2010

Expressteater, före och efter valet 2010. Dagsaktuellt efter att två dramatiker fick fyra dagar att skriva varsin kortpjäs, därefter gjordes iscensättningen under nästa fyra dagar.[LJUS / LJUDKONSULT]

IKARUS THOUGHTS AFTER THE FALL

SARDINE SAUVAGE

KOREOGRAF: CLAUDINE ULRICH

LUNDS DOMKYRKA 2010

Vertikaldans för kyrkor och höga byggnader. En hisnande och poetisk performance i slow motion som på ett abstrakt plan behandlar begrepp som associeras med Ikaros-myten: lydnad – revolt – straff – drivkraft – ansvarstagande, för att få ihop livets pusselbitar till en enhet. Ljussättning i domkyrkans klocktorn och ljud riktat mot kyrkans väggar.