2017[BILDKOMPOSITION / MUSIK]

BURGER PRINCESS

BANDITSAGOR

REGI: SANNE AHLQVIST BOLTES

TURNÉ SKÅNE 2017/18

Tiden är kommen för drottningen att hitta en passande prinsessa till drottningariket. Dock har hon mycket speciella krav och inte ens reklam på TV resulterar i en passande kandidat. Samtidigt står en flicka och steker hamburgare på en kommersiell kedja i en annan del av staden. Hon skulle inte ha något alls emot att byta sitt kungahus mot ett annat…

Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. Vi får följa en skarp, modig och handlingskraftig ung flicka som upptäcker en ny och främmande värld."Med hjälp av smarta projektioner (av Jonas Åkesson) vidgas Rosengårdsbibliotekets enkla scen och ger skådespelarna Malin Molin och Oskar Stenström nya dimensioner att verka mot. Greppet prövades framgångsrikt redan i Game Over och fungerar utmärkt även denna gång."
- Boel Gerell, Sydsvenskan

"Den genomtänkta, charmiga och roligas scenleken kompletteras också fint med ett inbjudande tilltal (...) Efteråt hör jag en av förskolepersonalen utbrista att det här var det bästa hon sett på länge. Jag kan bara hålla med."
- Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet[IDÉ / KONCEPT / LJUDDESIGN / MUSIK]

FÖRSTUDIE BILPROJEKTET

PUBLIC PLOT

REGI: JOHN HANSE

FÖRARBETE VÅREN 2017
En föreställning med publik och skådespelare inne i en bil.

Bilen rör sig i staden vi är vana vid, men visar upp en en komplex sida av stadsutvecklingen: den svarta ekonomin. Publiken hör genom hörlurar en kombination av dialog och musik i filmisk samverkan med bilden av den verkliga staden som rör sig utanför bilfönstret. Det blir en resa där vi fysiskt följer pengarna genom Malmö och ett formexperiment där det intima skådespelet inne i bilen genom ljudet möter dramat ute i stadsrum, lägenheter och lokaler.[MUSIK / LJUDDESIGN / PROJEKTIONER]

PEER GYNT

SKILLINGE TEATER

REGI: NILS PEDER HOLM

SKILLINGE SOMMAR 2017Verket bygger på sägner och folktro och dess kärnfrågor är lika aktuella i dag som då det skrevs. Det är uppgörelse med den tidens politiska dragning mot individualism, jakt på ekonomisk framgång, bort från sanna kärnvärden som ärlighet, altruism, empati och kollektivism."Nils Peder Holms regi strävar mot ett omtumlande drömspel som integrerar Marta Cicionesis effektivt avskalade scenografi, Ilkka Heikiös nyansrika ljusspel, Rachel Tess dynamiska koreografi och Jonas Åkessons elektroniska ljudlandskap. Dröm, dikt och verklighet blandas i ett oavlåtligt intensivt uttryck."
- Theresa Benér, SvD

"Med rätt små medel och fiffiga tekniska lösningar får denna opolerade Peer Gynt en spännande visuell och auditiv inramning"
- Rikard Loman, DN

"Marta Cicionesis scenbild, Ilkka Häikiös ljus- och videodesign och Jonas Åkessons suggestiva ljudillustrationer befäster kongenialt föreställningens magiska och olycksdigra karaktär."
- Martin lagerholm, Ystads allehanda