2015



[BILDKONCEPT / LJUDDESIGN / MUSIK / LJUS]

GAME OVER

BANDITSAGOR

REGI: JOHN HANSE

TURNÉ SKÅNE 2015-16





När tioåriga Lisa drabbas av en sjukdom, en farlig sådan som är svår att bli frisk ifrån, då får hennes pappa en idé. Han tillverkar ett mobilspel som ska lära Lisa och hennes familj att hantera det allra värsta som kan hända. Spelet blir en oväntad succé och plötsligt förändras hela tillvaron för familjen. Scenografin fungerar som en mobilspelsmiljö som skådespelarna använder sig av och rör sig i. Estetiken i ljudet, musiken och projektionerna (med bilder av Raquel Meyers) är hämtad från 80-tals-TV-spel.

Parallellt med produktionen utvecklades även ett mobilspel.



”Fin föreställning om tungt ämne. (…) Till det smått geniala med den här föreställningen hör att alla bakgrunder och även vissa rollfigurer visas på en storskärm. (...) Visuellt är det fråga om en slags kantig pixelgrafik som dominerade när dataspel började bli populära i början på 80-talet. Det fungerar effektivt i sammanhanget. Den karaktäristiskt blippande musiken likaså. (…) Jag märker att den unga publiken på Rosengårdsbiblioteket tar till sig pjäsen. (…) Jag torkar en tår i ögonvrån och konstaterar att Banditsagor gått i land med föreställningen"
- Clemens Altgård, Skånska Dagbladet

”Låter det sorgligt och väl magstarkt för en sexårig publik? Det är det förstås och samtidigt så befriande rakt och chosefritt berättat att det är vi vuxna som sväljer och värjer oss medan den unga publiken sakligt tycks acceptera det oundvikliga i förloppet.”
- Boel Gerell, Sydvenskan

UTTAGEN TILL SCENKONSTBIENNALEN FÖR BARN OCH UNGA BIBU 2016



[LJUDDESIGN / MUSIK]

ROBINS BOK

BANDITSAGOR

REGI: JOHN HANSE

TURNÉ SKÅNE 2015

FRI SCEN KULTURHUSET STOCKHOLM 2015





“Min son ska dö. Jag fick veta det idag…" Så inleds Robins bok, Banditsagors första vuxenproduktion. Det som sedan utspelar sig är en absurd tragedi där Robins föräldrar säger upp sig ifrån sina jobb, tömmer sina bankkonton och låter Robin göra en lista över allt han vill göra. Med listan som karta ser familjen världen med nya ögon och upptäcker varandra på nytt. Men att leva utanför samhällets normer har sitt pris. Hur länge kan äventyret vara? Ljudet utgår från karaktärernas musiksmak och reklamfilmsestetik.



”Stark pjäs om livsglädje och död (…) Festandet eskalerar och går över styr, men när Robin till slut dör så är festen också över. Då infinner sig ett slags stämning av massiv baksmälla som adderas till den bottenlösa sorgen. (…) Det är både se- och tänkvärt."
- Clemens Altgård, Skånska Dagbladet



[LJUDDESIGN]

I CRY TO THE SEA

TEATER INSITE

REGI: RAGNA WEI

DUNKERS KULTURHUS HELSINGBORG 2015

MALMÖ SOMMARSCEN 2015

SOMMARLUND 2015

YSTAD 2015





En vokalperformance på vatten. En skådespelare, en sångare och en pianist spelar på ett sjunkande piano på väg mot en möjlig framtid. Ulrika Emanuelssons kompositioner för sång och piano blandat med en ljudbild av förvrängda storm- och pianoljud.



”Teater Insite, specialister på platsspecifik scenkonst, går till sjöss"
- Björn Gunnarsson, Helsingborgs Dagblad

”För mig var dock den starkaste upplevelsen att en solig eftermiddag i småbåtshamnen se I Cry to the Sea. (…) Det är modigt och fantastiskt.”
Andrea Grapengiesser, Trelleborgs Allehanda



[LJUDDESIGN / MUSIK]

JOIN - THE RHYTHM OF A JOINT VENTURE

TEATER INSITE & NYXXX

REGI: EBBA PETRÉN

BASTIONEN MALMÖ 2015

TURNÉ SKÅNE 2015





I föreställningen JOIN får du chans att göra ett besök på Corpus, ett företag i den globala ekonomins absoluta framkant. Corpus är ett nätverk av medarbetare som reser över världen i olika ärenden – det finns inga fasta yrkesroller, bara tillfälliga uppdrag. Allt styrs av centraldatorn, "The Rhythm". Musiken och ljudet är en del av Corpus kommunikationsprofil, med både estetisk och pedagogisk funktion.



"Mellan övningarna och platsbytena sker switchen, mingeltid där rytmisk musik pumpas ut ur högtalarna som ska få oss synkade med varandra och förbereda oss för Corpus myrstacksmentalitet."
- Mathias Meyrell, Skånes Fria"

Allting är mycket välregisserat och noggrant genomfört."
- Sara Berg, Expressen

”Join” en riktigt obehaglig och imponerande tänkvärd försmak av framtiden.”
- Björn Gunnarsson, Sydsvenskan

"Det kusligaste är egentligen tanken på att den framtid som gestaltas faktiskt speglar vår egen tid. Det här är scenkonst som på ett ypperligt vis problematiserar den accelererande samhällsutvecklingen.”
- Clemens Altgård, Skånska Dagbladet



[IDÉ / KONCEPT / LJUDDESIGN]

I PROTAGONISTENS HUVUD

SYNKRES

REGI: JOHN HANSE

BASTIONEN MALMÖ 2015





En uppmickad skådespelare, publiken hör ljudet i hörlurar ur hennes perspektiv. Utforskande projekt finansierat med Kulturbryggans startstöd, med syfte att hitta en form för framtida föreställningar. Tekniken användes senare i föreställningen Gallring Pågår.



[LJUS / PROJEKTIONER]

PEER GYNT - THE GIRL ACTIVIST

TEATER FORATT

REGI: NICLAS SANDSTRÖM

BASTIONEN MALMÖ 2015





Nyskriven omarbetning av Peer Gynth, av Åsa Lindholm. Om att välja kampen eller livet, om ensamhet och kollektivet. Om att vara flicka och heta Peer Gynt.