2019[LJUDDESIGN / MUSIK / KONCEPT]

FARLIGT

BANDITSAGOR

MANUS: ALEXANDRA LOONIN

TURNÈ SKÅNE 2019-20

Farligt riktar sig till åk 6-8 och är en fristående uppföljare till Banditsagors tidigare produktion Hemligt, för åk 4-6. Skådespelarna bär mikrofoner och med hjälp av hörlurar bjuds åskådarna in att ta del av historien. Hemligt utspelade sig i klassrummet och denna gång bjuder vi in publiken till en buss, parkerad utanför skolan. Två år har gått sedan vi först träffade de tre vännerna och fick ta del av deras vardag, relationer och innersta hemligheter. Vilka har de blivit nu? Hur möter man allt som är nytt, spännande eller kanske till och med farligt, och är det överhuvudtaget möjligt att fortsätta hålla sina vänner nära?[SCENOGRAFI / LJUDDESIGN / LJUS]

KROPP OCH STRAFF

PUBLIC PLOT

REGI: JOHN HANSE

INKONST 2019Kropp & straff är en fysisk och mental förberedelse på vad som skulle kunna hända om ett högerpopulistiskt parti kommer till makten i Sverige.Föreställningen kommer att spela för specifikt inbjudna grupper av civilsamhället under slutna speltillfällen, grupper som på ett eller annat sätt skulle kunna bli en måltavla för en rasistiskt färgad politik.Med föreställningen vill vi möjliggöra en yta för diskussion och reaktion. Kropp & straff blir därmed en liten pusselbit i byggandet av ett motstånd mot den hastigt framväxande vågen av nyfascism.

Scenografi i samarbete med Sofia Findahl."Det är pedagogiskt, lugnt och respektfullt: ett allvarligt framtidslaboratorium i en utveckling som pågår i vårt samhälle."
- Barbro Westling, Aftonbladet[MUSIK / LJUDDESIGN]

PÅ SAMMA DJUPA VATTEN SOM DU

GYLLEBOVERKET

AV: ETTA SÄFVE, JONA ELFDAL, SHELLEY SHARR

YSTAD KONSTMUSEUM 2019Ljud, filmiska installationer och skulpturala objekt utgör tillsammans en helhetsupplevelse på tredje våningen i museet. Skalor förflyttas och förskjuts, från landskap i miniatyr till ett båtvrak uppbyggt i ett vardagsrum. Är det en dröm eller ett framtidsscenario? Vem har byggt båten, och varför? Mörker kan upplevas som skrämmande, men i mörkret finns också ett lugn, ett slags fördjupat tillstånd av stillhet och reflektion. Utställningen inleds med orden: "Jag ville berätta något för dig och det skulle på något sätt involvera stjärnorna." Om vi låter meningen vila ett tag så förstår vi att den här berättelsen berör oss alla. Gylleboverket är en konstnärsgrupp med bas utanför Östra Vemmerlöv som arbetar med film, social skulptur, performance, installation och text."Ljuddesignen är gjord i samarbete med Jonas Åkesson och denna suggestiva ljudmatta binder samman de mörklagda rummen.(...) Varje besökare får skapa sin egen berättelse utifrån detta drömska flöde av rörliga bilder, objekt och ljud. Salarna är visserligen nedsläckta men ljusglimtar finns överallt och mörkret känns aldrig hotfullt, snarare som en uppmaning till koncentration. (...) Jag går ut från det mjuka mörkret, lugn och samlad. "
- Birgitta Rubin, DN[MUSIK / LJUDDESIGN]

DET GLÖMDAS TRÄDGÅRD

SKILLINGE TEATER

REGI: RAGNA WEI

SKILLINGE 2019I den glömda trädgården bor trädgårdsmästaren men hur hittar man dit? I prototyplabbet stressar entreprenören för att få klart sin nya fantastiska uppfinning – det fattas bara bränsle men var kan man finna det? Vilka är sen de få utvalda som kan ta sig fram till den magiska trädgården och kan man ta steget ut i universum?

Föreställningen är som en platsbyggd labyrint som vindlar sig fram från rum till rum, från plats till plats, där såväl barn som vuxna befinner sig mitt i äventyret."...."

- Ystads Allehanda