2011[LJUDDESIGN / MUSIK]

EDDIE #14

TEATER INSITE

REGI: RAGNA WEI

BASTIONEN MALMÖ 2011

Historien om klonen Eddie #14. Filosofisk sci-fi som väcker funderingar kring skillnaden mellan tro, övertygelse och fanatism, med publiken inne i en organisk skelettkropp som bildar ett rymskepp och en musik- och ljudmiljö som förändras med rymspeppets dygn och resenärernas ovilja att fortsätta följa resans regler."En dov ljudfond av Jonas Åkesson brummar oavbrutet genom styckets tyngdlösa obestämda framtid."
-SvD[LJUDDESIGN / MUSIK]

INIFRÅN REVOLUTIONEN

TEATER FORATT

REGI: NICLAS SANDSTRÖM

BASTIONEN MALMÖ 2011

TEATERTRIBUNALEN STOCKHOLM

PUSTERVIK GÖTEBORG

Istället för ett planerat samarbete med egyptiska skådespelare, som blev avbrutet av den egyptiska revolutionens utbrott 2011, gjordes en collageföreställning om revolutionen och omvärldens förhållande till den med ögonvittnesskildringar, poesi, musik och spelscener. Ljudet gjordes av ljud från inspelningar på Tahrir-torget.”Vad det egyptiska folket vill, nu när revolutionen är ett faktum, kan knappast besvaras entydigt. En sak är dock säker, våldet fortsätter. Med den påminnelsen slutar föreställningen. Verkligheten, den rullar på. Jag går ut i den svinkalla svarta kvällen i Malmö, en plats så långt från revolutionära omvälvningar som tänkas kan, funderar på kollaget av bilder och röster och ljud som just strömmat mot mig, försöker producera en åsikt om det men kan inte.”
-Sydsvenskan[LJUDDESIGN]

ALLA DESSA HÅL I LIVET

BARBES OCH TEATER INSITE

REGI: RAGNA WEI

BASTIONEN MALMÖ 2011

MALMÖ SOMMARSCEN 2012

Vandringsföreställning inspirerad av sinnesteater. En färd, baserad på legenden om Inanna, genom underjorden mot pånyttfödelsen följs av levande körsång och en allt mörkare ljus- och ljudbild. Gjordes om för att spelas utomhus till Malmö Sommarscen 2012.”Att sedan försedd med ögonbindel åka flotte över till andra sidan, ackompanjerad av mumlande varelser, vågskvalp och vinddrag, ja, det är en upplevelse. För att använda ett understatement. (...) Insite och Barbes har tillsammans skapat en totalteater, en orgie av sinnesstämningar, där frågetecken och utropstecken avlöser varandra. Njutbart, fascinerande och välspelat!.”
-Skånska dagbladet